Kocham szpinak jak mało kto, w każdej postaci. Wiele osób jednak za nim
nie przepada. Mam dla was przepis, który być może przekona was do tego
zielonego koszmaru z dzieciństwa.
POTRZEBNE BĘDĄ:
-Łyżka masła
-300 g Pieczarek
-Świeży szpinak
-150 ml śmietanki 18%
-50 g. Startego żółtego sera
ZMIKSUJMY TO W PYSZNĄ CAŁOŚĆ.
Masło rozpuszczamy w garnuszku lub na wysokiej patelni. Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki. Gdy pieczarki już się podsmażą, wrzucamy świeży szpinak i smażymy na małym ogniu, aż szpinak będzie miękki. Zalewamy to wszystko śmietanką i chwilę razem dusimy, żeby smaki się połączyły. Teraz doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Na koniec należy dodać starty ser i wymieszać.
Najlepiej smakuje podane z makaronem.
SMACZNEGO :)
POTRZEBNE BĘDĄ:
-Łyżka masła
-300 g Pieczarek
-Świeży szpinak
-150 ml śmietanki 18%
-50 g. Startego żółtego sera
ZMIKSUJMY TO W PYSZNĄ CAŁOŚĆ.
Masło rozpuszczamy w garnuszku lub na wysokiej patelni. Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki. Gdy pieczarki już się podsmażą, wrzucamy świeży szpinak i smażymy na małym ogniu, aż szpinak będzie miękki. Zalewamy to wszystko śmietanką i chwilę razem dusimy, żeby smaki się połączyły. Teraz doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Na koniec należy dodać starty ser i wymieszać.
Najlepiej smakuje podane z makaronem.
SMACZNEGO :)
Uwielbiam szpinak w kazdej postaci 😀
OdpowiedzUsuńZrobię sos bez szpinaku.Reszta też będzie pyszna
OdpowiedzUsuń